نقش فناوری cnc در صنعت
به کارگیری ماشین های cnc علاوه بر افزایش قابلیت های دو روش قدیمی تولید ( تولید تکی و تولید انبوه ) امکان تولید قطعات به صورت نیمه انبوه را فراهم آورد و آن را از نظر اقتصادی توجیه نمود. این مهم رویای دستیابی به سیستم های تولید انعطاف پذیر ( FMS ) را عینیت بخشید.
اولین نرم افزار درزمینه زبان های برنامه نویسی در اواخر دهه 50 میلادی با تلاش متخصصین MIT ارائه شد که APT نام گرفت. این زبان برنامه نویسی برای استفاده در سیستم IBM طراحی شده بود و در آن از لغات انگلیسی برای توصیف حرکت ابزار استفاده می شد. به مرور این زبان اصلاح و ترمیم شد تا این که APT3 عرضه گردید. پس از آن زبان های برنامه نویسی دیگری که عموماً بر پایه APT و مشابه آن بودند وارد بازار شدند.
امروزه کنترلرهای ماشین های cnc به قدری پیشرفت کرده اند که با وارد کردن کدهای مربوط به قطعه می توان مراحل ساخت و شکل قطعه نهایی را قبل از انجام عملیات ماشین کاری بر روی صفحه نمایش ماشین مشاهده کرد. از سوی دیگر روش ها و تکنیک های مختلفی نیز برای مانیتورینگ ماشین ابزار مورد توجه قرار گرفته اند تا با استفاده از آن ها بتوان قطعات بیشتری را با دقت بالاتر تولید نمود و عمر مفید ابزار، ماشین ابزار و تجهیزات جانبی را افزایش داد.
همچنین روش های مختلفی برای کنترل سیستم های cnc مانند کنترل توسط صدا در حال توسعه هستند تا فرایند تولید قطعه با سرعت، دقت و سهولت بیشتری صورت پذیرد. در سیستم های کنترل توسط صدا، اپراتور برنامه را می خواند و آن برنامه در حافظه ماشین ذخیره می گردد.
امروزه فناوری کنترل عددی علاوه بر عملیات تراشکاری، فرزکاری، سوراخ زنی و سنگ زنی، در دیگر فرایندهای تولید سنتی مانند جوشکاری، برش، شکل دهی فلزات ( اعم از ورق کاری، نورد و آهنگری ) نیز کاربرد دارد. در صنایع غیر فلزی مانند چوب و پلاستیک و همچنین فرایندهای تولید غیر سنتی مانند ماشین کاری با جرقه الکتریکی یا برش با لیزر نیز این تکنولوژی مورد توجه و استفاده قرار گرفته است. جهت مشاهده گالری تصاویر مربوط به دستگاه ها و تجهیزات cnc اینجا را کلیک نمایید.